Socialrådgivere snyder med jobsamtaler

Slettet Bruger,

08/11/2007

Ledigheden er rekordlav, og danske jobcentre har aldrig haft færre arbejdsløse at vejlede. Alligevel lyver socialrådgiverne i stor stil om, hvor ofte de har samtaler med arbejdsløse borgere. Det beretter Nyhedsavisen.

"Der bliver fiflet med datoerne for samtalerne. Man opfinder datoer for samtaler, der ikke har fundet sted, fordi man ellers ikke får støtte fra staten. Nogle kommuner stiller meget høje krav til, at budgetterne overholdes. Og så bliver man nødt til at fuske lidt med tingene. Jeg tror, at det er udbredt mange steder i landet," siger en anonym teamchef på et jobcenter på Sjælland til Nyhedsavisen.

For at blive motiveret til at komme i arbejde eller aktivering skal kontanthjælpsmodtagere til samtale med en socialrådgiver hver tredje måned. Men mange socialrådgivere udfylder blot papirerne uden at afholde samtaler med de ledige.

Jagt på støttekroner
"Det er udbredt. Jeg vil tro, at det sker hver eneste uge. Det er jævnt hen sådan, det foregår. Det er ikke sådan, at der aldrig foregår samtaler til tiden. Men der går meget kassetænkning i det. Vi har et indtryk af, at samtalerne mere handler om at få støtte fra staten end om at hjælpe borgerne i arbejde. Det betyder, at de ansatte nogle gange må skrive, at samtalerne har fundet sted på en forkert dato, så det udløser flere penge," siger en socialrådgiver, der også ønsker at være anonym.

Den praksis er helt uacceptabel, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Nyhedsavisen.

"At man svindler på den måde, lyder helt utroligt på mig. Det er uhørt, og jeg vil nu rejse sagen over for Arbejdsmarkedsstyrelsen og kommunerne," siger ministeren, der ikke vil afvise, at der nu vil blive lavet en stikprøveundersøgelse af problemets omfang.

[email protected]

Kilde: