Socialdemokratiske vælgere har mere tillid til Søvndal end til Thorning

Mens danskerne generelt bakker op om den person, som tegner det parti, de stemmer på, så viser en frisk meningsmåling fra Greens Analyseinstitut, a...

Slettet Bruger,

02/06/2009

Mens danskerne generelt bakker op om den person, som tegner det parti, de stemmer på, så viser en frisk meningsmåling fra Greens Analyseinstitut, at både socialdemokrater og tilhængere af de Radikale giver SF's partileder en bedre bedømmelse end Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Vælgerne anerkender, at SF's formand er den, der kan medvirke til at levere oppositionspartiernes drøm om et regeringsskifte ved næste valg," siger lektor i politisk kommunikation Johannes Andersen, Aalborg Universitet.

Han kalder det bemærkelsesværdigt, at Helle Thorning-Schmidt ikke formår at få en højere karakter blandt sine egne end SF's formand.

Socialdemokraterne giver således Villy Søvndal et 10-tal, mens Helle Thorning-Schmidt må nøjes med et 9-tal fra sine egne vælgere.

Hos De Radikale er forskellen endnu større: SF-lederen får 10 mod et 8-tal til den radikale gruppeformand.

Blandt alle vælgere får Socialdemokraternes leder karakteren 7,7 - en smule bedre i forhold til marts sidste år, men fortsat middelmådigt.

"Socialdemokraternes ledere har lige siden Nyrup været vurderet ret lavt. Og Helle Thorning-Schmidt har heller ikke formået at bryde isen. Det er noget med den stil, man lægger for dagen - hun har et grundlæggende problem med at blive forbundet med det folkelige Danmark, som hun jo i virkeligheden appellerer til," siger Johannes Andersen til Børsen.

[email protected]

Kilde: