Socialdemokratiske økonomer vilde med dansk verdensrekord i offentligt forbrug

Socialdemokratiske danske økonomer glæder sig over, at Danmark nu har overhalet Sverige som landet med verdens største offentlige sektor, fortæller...

Slettet Bruger,

23/12/2008

Socialdemokratiske danske økonomer glæder sig over, at Danmark nu har overhalet Sverige som landet med verdens største offentlige sektor, fortæller Information.

"Der eksisterer en opfattelse af, at den offentlige sektor er en klods om benet på hårdtarbejdende, private lønmodtagere. Men pointen er jo, at den offentlige sektor er uddannelse, forskning, børnepasning og sundhedsvæsen, som udgør forudsætningen for den private produktion," siger direktør Lars Andersen fra det socialdemokratiske Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til Information.

Han bakkes op af professor Christen Sørensen, der i 18 år var bestyrelsesformand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

"Som seriøs økonom kan det aldrig være et selvstændigt mål at reducere størrelsen på den offentlige sektor," siger han.

Fra Institut for Samfund og Globalisering på RUC hilser også professor Bent Greve, der indtil for et år siden var folketingskandidat for Socialdemokraterne, placeringen velkommen.

"Pengene går til at sikre en infrastruktur, som gør, at vi overhovedet kan være konkurrencedygtige og bevare et velfærdssamfund. Så det er ikke et problem, at vi ligger øverst. Det handler meget mere om, hvordan vi bruger pengene. Og her har vi et langt stykke af vejen en fornuftig måde at bruge dem på," siger Bent Greve til Information.

Klik her for at læse mere på information.dk

[email protected]

Kilde: