Socialdemokraterne skifter holdning til burkaforbud

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, gik først helhjertet til kamp for et forbud mod burkaer, men nu meddeler han, at Social...

Slettet Bruger,

07/09/2009

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, gik først helhjertet til kamp for et forbud mod burkaer, men nu meddeler han, at Socialdemokraterne har skiftet mening. De støtter alligevel ikke et forbud, skriver Information.

"Vi synes stadig, at burkaer er et overgreb mod kvinder, og vi syntes oprindeligt, at det var en god ide med et forbud. Men alle de eksperter, vi har snakket med, siger, at det formentlig strider mod Grundloven. Dét må vi selvfølgelig bøje os for," siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Istedet foreslår Socialdemokraterne nu en ny lov, der gør det ulovligt at "tvinge" andre til at gå i bestemt tøj - uanset om det er burkaer, de mere almindelige tørklæder eller jødisk kalot.

"Hvis der er tale om en religiøs beklædningsgenstand, så ja. Jeg mener, at kvinder, børn og unge mennesker har retten til selv at vælge overbevisning - og at man ikke skal tvinges. Man bliver selvfølgelig opdraget og påvirket, klart nok. Men man skal have retten til at kunne sige fra," siger Henrik Sass Larsen, der forestiller sig ændringen skrevet ind i straffelovens § 260 om ulovlig tvang:

"Ligesom tvangsægteskaber meget tydeligt står i loven allerede, vil vi også have et stykke ind omkring religiøs påklædning, så det kan blive helt klart, at dén form for tvang vil vi ikke acceptere. Det er klart, at man kommer til at definere, hvad religiøs beklædning er, og hvad der skal være omfattet. Men hvis man har et ungt menneske, der protesterer og siger: Jeg vil ikke gå med kors eller kalot eller buddhistiske munkeklæder, eller hvad ved jeg, så skal dét unge menneske have retten til at sige nej," uddyber han.

I Dansk Folkeparti, hvor man stille forslag om et burkaforbud i Folketingssalen, undrer man sig over Socialdemokraternes kursskifte.

"Det er sådan noget, der får vælgerne til at væmmes ved politik. S og K har forsøgt at foregøgle danskerne, at de står fast i værdi- og kulturdebatten. Virkeligheden er imidlertid, at de ikke aner, hvad de skal stille op med hverken moskéer, tørklæder eller burkaer. Folketinget kan naturligvis på forskellig vis gribe ind over for islamiseringen af samfundet, og vi agter selvsagt at gøre det inden for rammerne af Grundloven," siger DF-folketingsmedlem Martin Henriksen til Ritzaus Bureau.

[email protected]

Kilde: