Socialdemokraterne og SF vil hæve virksomhedsskatten

Hvis Socialdemokraterne og SF kommer til magten efter næste folketingsvalg, kan danske virksomheder vinke farvel til den lettelse i selskabsskatten...

Slettet Bruger,

27/08/2009

Hvis Socialdemokraterne og SF kommer til magten efter næste folketingsvalg, kan danske virksomheder vinke farvel til den lettelse i selskabsskatten fra 28 til 25 procent, som VK-regeringen gav dem i 2006, skriver Berlingske Tidende. De to partier vil opkræve 3,2 mia. kr. ekstra i selskabsskat fra virksomhederne, hvoraf de to mia. kr. skal bruges på at gøre den danske folkeskole, som i forvejen er en af verdens dyreste, endnu dyrere.

"Danmark skal konkurrere på uddannelse, og derfor er det fornuftigt, at virksomhederne også bidrager til at betale for den," siger S-formand Helle Thorning-Schmidt til Berlingske Tidende.

Den ene milliard kan virksomhederne få retur, hvis de vil investere i energibesparelser.

"Virksomhederne skal gennem fradrag og incitamentordninger anspores til den grønne omstilling," siger Villy Søvndal.

Skatteminister Kristian Jensen frygter for tab af arbejdspladser i Danmark, hvis forslaget gennemføres.

"Vi vil ikke se en stor containertrafik af virksomheder, som decideret flygter. Men det betyder, at næste gang virksomhederne skal beslutte, hvor de skal investere, så sker det et andet sted end i Danmark," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: