Socialdemokrater vil forbyde religiøse symboler

Muslimske kvinder, der overvejer at tage en lægeuddannelse, får nu en løftet pegefinger fra Socialdemokraterne: I så fald må I tage tørklædet af

Slettet Bruger,

03/05/2008

Muslimske kvinder, der overvejer at tage en lægeuddannelse, får nu en løftet pegefinger fra Socialdemokraterne: I så fald må I tage tørklædet af.

Efter flere dages betænkningstid bakker partiet nu op om Dansk Folkepartis forslag om at forbyde alle religiøse symboler på dommere og alle andre offentlige myndighedspersoner. Det beretter Ritzau.

"Når det gælder myndighedspersoner, så bør man som udgangspunkt ikke have tørklæder, fordi det er med til at sløre billedet af, hvilken myndighed man er. Det slører billedet af den autoritet, som man har. Men det handler ikke først og fremmest om det: Det handler mere om religion i det åbne rum. Jeg synes ikke, at religiøse symboler som udgangspunkt hører hjemme, når man er en myndighedsperson," siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, ifølge Ritzau og tilføjer:

"Jeg synes ikke, at religiøse symboler som udgangspunkt hører hjemme, når man er en myndighedsperson. For mig har det ikke noget at gøre med et tørklæde specifikt. Det har noget at gøre med religion og det åbne rum. Religion i det offentlige rum er noget, man skal være særdeles varsom med, og specielt når det gælder myndighedspersoner."

[email protected]

Kilde: