Socialdemokrater sætter penge af til skattelettelser sammen med regeringen

"Velfærd eller skattelettelser? Vi vælger velfærd

Slettet Bruger,

10/06/2008

"Velfærd eller skattelettelser? Vi vælger velfærd."

Det var budskabet fra Socialdemokraterne under valgkampen sidste år, men allerede nu godt et halvt år senere, har Socialdemokraterne sammen med regeringen afsat penge til skattelettelser, som alternativt kunne have været brug på offentlige serviceydelser.

Venstre, de Konservative og Socialdemokraterne har nemlig øremærket et provenu på 339 mio. kr. til at gennemføre Skattekommissionens kommende forslag om lettelser af personskatten, skriver dagbladet Børsen.

Provenuet kommer fra den såkaldte kantinemomsordning, som hidtil har gjort det billigere for virksomheder at drive kantine for medarbejderne, men de tre partier mener, at det er et skattehul og afskaffer derfor ordningen.

"Nu er der lagt nogle penge ind i Skattekommissionen, som kan bruges til at lempe skatterne med. Og som regel er det jo lettest at finde ud af, hvilke skatter og afgifter der skal lempes. Det er som regel en anelse mere kompliceret, når man skal finde ud af, hvordan det skal finansieres. Men det her er selvfølgelig kun en meget lille del af det," siger Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, til Børsen.

[email protected]

Kilde: