Socialdemokrater foreslår A- og B-studerende

Socialdemokraterne vil nu oprette et A- og et B-hold på landets uddannelsesinstitutioner

Slettet Bruger,

01/05/2009

Socialdemokraterne vil nu oprette et A- og et B-hold på landets uddannelsesinstitutioner. B-holdet vil være de studerende, som allerede går der nu og modtager en SU på 5.200 kr. A-holdet vil være folk, der kommer fra arbejdsløshed, og som ifølge Socialdemokraterne skal have lov til at studere med dagpenge, der er tre gange så høje, 15.700 kr. om måneden. Og også med SU-lån oveni, hvis de synes, at det er for lidt.

Det fortæller Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, om i Berlingske Tidende. Hun vil med forslaget skaffe mere arbejdskraft til brancher, især i det offentlige, hvor der for øjeblikket er mangel.

"Vi vil give de ledige et tilbud efter først til mølle-princippet. Hvis de er klar til at blive lærere, sygeplejersker eller ingeniører, så kan de tage uddannelsen på dagpenge med mulighed for at tage SU-lån oveni," siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Forslaget skal kun gælde for nye studerende, der er fyldt 30 år.

På Christiansborg er både SF og de Radikale positivt stemte over for forslaget, og også de Konservative er åbne over for at se nærmere på ideen, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: