Socialdemokrater, SF og de Radikale vil lave om på straffeattester

Det skal ikke længere være så nemt for en arbejdsgiver at fravælge en jobansøger med den begrundelse, at han har pletter i straffeattesten

Slettet Bruger,

05/01/2009

Det skal ikke længere være så nemt for en arbejdsgiver at fravælge en jobansøger med den begrundelse, at han har pletter i straffeattesten. Det mener Socialdemokraterne, SF og de Radikale ifølge Berlingske Tidende.

"Vi vil gerne have en model, hvor arbejdsgiveren ikke får fuldstændig indsigt i straffe attesten, hvis man søger et job, hvor det ikke har betydning, hvad man har stående på attesten fra tidligere. Vi skal have nogle foranstaltninger, der kan give unge bedre muligheder for at komme tilbage i samfundet," siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, til avisen.

"Man skulle overveje at viske straffeattesterne rene allerede efter ét år. De seneste år er der kommet mere og mere fokus på straffeattester, og det fører til tilbagefald til kriminalitet, når de kriminelle finder ud af, at der ikke er nogen vej udenom," siger de Radikales retsordfører, Morten Østergaard.

Men i både Venstre og Dansk Folkeparti ser man ingen grund til at ændre på reglerne for straffeattestregistrering.

"Straffeattesterne er et godt værktøj, som virksomhederne og det offentlige har. De kan rekvirere en straffeattest, og så står der det på den, som der nu skal stå efter lovgivningen. Så er det op til den enkelte virksomhed eller offentlige institution at vurdere, om man vil se igennem fingre med den kriminalitet, som vedkommende har begået," siger DF-retsordfører Peter Skaarup til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: