Slut med SU-straf efter afsluttet studie

Hvis du som nyuddannet i dag får et vellønnet job lige efter endt uddannelse, så har du ikke hørt det sidste fra Styrelsen for Statens Uddannelsess...

Slettet Bruger,

14/05/2008

Hvis du som nyuddannet i dag får et vellønnet job lige efter endt uddannelse, så har du ikke hørt det sidste fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte. Nogle oplever, at de som nyuddannede tjener for meget og derfor skal betale SU tilbage. Det bliver nu lavet om efter vedtagelsen af en ændring af SU-loven.

Ændringen går ud på, at der kun tages udgangspunkt i, hvad man har tjent, mens man modtager SU, så indkomsten i resten af året ikke påvirker SU.

Undervisningsminister Bertel Haarder er meget tilfreds med, at ændringen har fået støtte fra samtlige partier i Folketinget:

"Det har virket urimeligt og uforståeligt, at studerende, der var så dygtige og heldige at få en god indtægt efter, at de var færdiguddannede, skulle straffes for det økonomisk. Det er nu heldigvis blevet muligt med ny teknologi at opgøre indtægt per måned, og derfor glæder det mig meget, at et enigt Folketing i dag fjerner en urimelig regel," siger Bertel Haarder.

Ændringen er blevet mulig på grund af det nye E-indkomstregister hos SKAT, hvor man nu kan opgøre indkomst elektronisk på månedsbasis.

Loven træder i kraft den 1. juli 2008. Periodiseringsændringen vil få virkning fra og med indkomståret 2009. Den vil således først have virkning for de studerende, der starter eller slutter deres uddannelse i 2009.

[email protected]

Kilde: