Slumdog-børn pjækker millioner væk

Deres hovedroller i filmen "Slumdog Millionaire" gjorde dem verdensberømte og skaffede dem muligheden for at få en god uddannelse og selv komme ud ...

Slettet Bruger,

30/10/2009

Deres hovedroller i filmen "Slumdog Millionaire" gjorde dem verdensberømte og skaffede dem muligheden for at få en god uddannelse og selv komme ud af den indiske slum. Men børnestjernerne, der spillede hovedrollerne som Salim og Latika, og deres forældre er nu tæt på at ødelægge det for sig selv ved at pjække for meget fra skolen, skriver dr.dk.

Pengene bliver udbetalt som månedlige stipendier, men kun under forudsætning af, at børnene faktisk dukker op i skolen, og det gør de for tiden ikke, lyder meldingen fra den fond, der tager sig af pengene på børnenes vegne.

Den ene er kun i skole til en fjerdedel af undervisningen. Det er for lidt til at opfylde fondens krav.

"Det er ynkeligt," siger Noshir Dadrawala, som hjælper med at administrere pengene for børnene.

Familierne undskylder fraværet med dødsfald i familien og andre problemer, men lover at børnene kommer i skole fra nu af.

Instruktøren af Oscarvinderen Slumdog Millionaire, Danny Boyle, er skuffet over, at børnene har pjækket.

"Børnenes familier bør leve op til deres del af aftalen. Vi beder dem om at sørge for, at børnene kommer i skole," skriver han i en pressemeddelse ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: