Sløsede omgivelser skaber sløsede mennesker

Om et bymiljø er rent og ryddeligt har afgørende indflydelse på de mennesker, som færdes i det, viser ny forskning ifølge economist

Slettet Bruger,

24/11/2008

Om et bymiljø er rent og ryddeligt har afgørende indflydelse på de mennesker, som færdes i det, viser ny forskning ifølge economist.com. Når der er malet grafitti, eller der ligger skrald, så er folk dobbelt så tilbøjelige til at smide affald eller ligefrem at begå ulovligheder.

Forskerne skabte bag forsøget skabte forskellige bymiljøer, henholdvis rene og ordnede samt beskidte og vandaliserede, og studerede så, hvordan folk opførte sig. Og resultatet var klart:

27 procent af de mennesker, der gik forbi en postkasse, som var overmalet med grafitti, snuppede en konvolut med en 5 euro-seddel, som stak ud af den. Var postkassen fri for grafitti, så fandt kun 13 procent de lange fingre frem. Resultatet var det samme, hvis der lå skrald ved postkassen.

Et andet scenarie foregik på en cykel-parkeringsplads i en gyde. Her hang forskerne reklamer på styret af de cykler, som holdt på pladsen. Der var ingen skraldespande i nærheden, så cyklisterne kunne enten tage reklamen med sig eller smide den på jorden. Når der var grafitti på murene smed 69 procent af cyklisterne reklamen på jorden. Med nymalede mure uden grafitti var det kun 33 procent, der smed affaldet fra sig.

Klik her for at læse mere om forskningen på economist.com

[email protected]

Kilde: