Skrappe regler giver mere ulovligt fyrværkeri

Slettet Bruger,

28/12/2007

En af konsekvenserne ved at stramme reglerne for salg af fyrværkeri er, at det bliver så besværligt, at kunderne vælger at købe det ulovlige i stedet. Det vurderer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

"Danskerne vil jo forståeligt nok gerne fejre nytåret med fest og farver, og det indebærer traditionen tro fyrværkeri. Men de skærpede regler gør det mere besværligt for forbrugerne at få fat i det lovlige fyrværkeri. Derfor er der grund til at frygte, at flere vælger at gå til illegale sælgere," siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

"Reglerne er blevet så komplicerede, at flere fyrværkerisælgere nu helt har opgivet at sælge fyrværkeri. I år er det desuden blevet endnu sværere at få tilladelse til midlertidige salgssteder på for eksempel sportspladser, dyrskuepladser osv. Og risikoen er, at det illegale salg tager over, og vi ender med en endnu farligere situation, end før stramningerne begyndte," fortsætter han.

Samtidig advarer Dansk Erhverv imod at handle fyrværkeri ulovligt.

"Nogle steder skal man køre langt for at få fat i det lovlige og sikre fyrværkeri, så det handler om at planlægge indkøbet i god tid," siger Henrik Hyldtoft.

[email protected]

Kilde: