Skatteydere betaler Connie Hedegaards partipropaganda

Slettet Bruger,

11/10/2007

Forfejlet og bagstræberisk. Sådan lyder nogle af beskyldningerne mod SF's klimapolitik på hjemmesiden "1 ton mindre", som Miljøministeriet har søsat for at få os til at mindske vores CO2-udledning. Men selv om siden finansieres med skatteydernes penge, er den langt fra partineutral, skriver ekstrabladet.dk.

På hjemmesiden 1tonmindre.dk kan man skrive under på en erklæring, hvor man lover at skære ned på sin CO2-udledning med et ton om året. Til det får man gode råd af bl.a. popsangeren Julie Bertelsen, der opfordrer besøgende til at skifte til sparepærer og lade være med at tørretumble.

"Lugter fælt af propaganda"
Men siden bruges også af miljøminister Connie Hedegaard (K) personligt til at sprede partipolitisk propaganda. Under punktet "Pressemeddelelser" kan man således under overskriften "Forfejlet klimakritik fra SF" finde SF's energiordfører, Anne Grethe Holmsgaard, hængt ud for at have "bagstræberiske" synspunkter.

"Det lugter fælt af skatteyderbetalt propaganda. CO2-hjemmesiden er et meget fornuftigt miljø-initiativ, men det hører ingen steder hjemme, at ministeren bruger hjemmesiden til at tilsværte politiske modstandere," siger forskningsordfører Rasmus Prehn (S) til ekstrabladet.dk.

Uforstående minister
Forbeholdt denne kritik svarer Connie Hedegaard, at hun intet har med redigeringen af hjemmesiden at gøre.

"Jeg har ikke været inde på den hjemmeside siden den blev sat i søen. Jeg aner ikke, hvad der ligger på hjemmesiden. Jeg har ikke haft noget med hjemmesiden at gøre. Men på baggrund af din henvendelse, vil jeg da lige tjekke op på sagen."

Connie Hedegaard mener dog at huske, at SF's energiordfører havde en konkret kritik af CO2-kampagnen. Og i så fald er pressemeddelelsen om SF relevant på den skattebetalte hjemmeside, siger miljøministeren til ekstrabladet.dk.

[email protected]

Kilde: