Skatten stiger til næste år

Slettet Bruger,

13/07/2007

Det kan virke besynderligt, at skatterne kan stige under et skattestop. Men sådan er tilfældet med grundskylden, der ikke er en rendyrket del af skattestoppet.

"I flere år har reguleringsprocenten været lavere end den maksimale, og det er det, som boligejerne skal hæfte sig ved," siger Jakob Axel Nielsen til Børsen og forklarer, "man godt kan betragte regelsættet vedrørende grundskylden som en afart af skattestoppet."

Afart eller ej, så stiger grundskylden for boligejerne med op til 4,9 pct. til næste år, og det kan godt gøre ondt i budgettet forklarer analytiker i Danske Bank, Christian Heinig:

"Særligt for parcelhusejere i hovedstadsregionen bliver det dyrere år for år i grundskyldsbetaling. Og har man så oven i købet et variabelt forrentet lån i boligen, så er det med til at gøre ekstra ondt i budgettet i kølvandet på de markant højere renteudgifter," siger han.

Heller ikke Skatteborgerforeningens formand Thorkild Poulsener begejstret for det forvirrende regelsæt, som han mener bør laves om, hvis det kan gøres indenfor rammerne af skattestoppet.

"Når det gælder regelsættet for skat på boliger, så vi helst en strukturændring, og den kan komme som følge af en skattereform," siger han.

[email protected]

Kilde: