Skatteministeriet: NA mangler 26 milliarder

Slettet Bruger,

10/10/2007

Der har været gang i de store lommeregnere i Skatteministeriet. Her har man regnet på Ny Alliances skatteplan og nået frem til, at der mangler 25,9 milliarder kroner i finansieringen, skriver Berlingske Tidende. Oplysningerne er givet i et svar til Folketingets Skatteudvalg og overrasker skatteminister Kristian Jensen (V).

"Jeg har forståelse for, at et nyt parti som Ny Alliance kan have svært ved at ramme helt rigtigt i sådan noget her, men jeg er overrasket over, at de regner så meget galt," siger Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

Og så begynder den rituelle dans om beregningernes rigtighed. Ministeriet har nemlig ikke taget højde for de fire til fem milliarder, der fremkommer ved at overførselsindkomsterne reguleres ned i forbindelse med Ny Alliances plan, mener arkitekten bag, Anders Samuelsen. Han kan også finde fem milliarder ved at færre går på efterløn, hvis planen bliver en realitet, og så er uenigheden ikke længere så stor, mener han.

"Det her er jo om 40 år. Vi har masser af tid til at finde de penge. Vi havde regnet med ti milliarder og ser man så på Skatteministeriets beregning og siger, at det er det dårligst tænkelige scenario, så er det altså kun fem milliarder mere, man skal finde. Noget vil komme som dynamiske effekter. Overvismand Peter Birch Sørensen har lige været ude at sige, at de dynamiske effekter af at fjerne topskatten vil være 80 pct. Sat lavt er der altså 12 milliarder at hente bare der," forklarer Anders Samuelsen.

Regning til kommende generationer
Kristian Jensen lader sig dog ikke overbevise af de argumenter.

"Det betyder jo ikke noget, om det er nu eller om 40 år, man mangler de penge. De smider jo regningen til de kommende generationer, og det vil vi ikke være med til," siger Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

Han erkender dog, at ministeriet ikke har beregnet effekten af, at færre vil gå på efterløn. Det ville være "dybt usikkert", mener skatteministeren.

[email protected]

Kilde: