Skattekommission på trapperne

Slettet Bruger,

22/11/2007

Når Anders Fogh Ramussen formentlig i eftermiddag præsenterer grundlaget for regeringens arbejde, bliver det formentlig med en skattekommission på bordet. Det skriver Jyllands-Posten. Ifølge avisens oplysninger har VK-toppen sent i går aftes forhandlet om en kommission, der skal arbejde frem til 2009 og komme med bud på, hvordan skattesystemet skal skrues sammen og skatten på arbejde nedbringes.

Kommissionproceduren har regeringen tidligere benyttet både i forhold til velfærds- og kommunalreform. En lignende fremgangsmåde på skatteområdet vil være en foreløbig fjer i hatten til Konservative, Ny Alliance, de Radikale og Socialdemokraterne, som alle i løbet af valgkampen talte for en skattereform. Statsminister Anders Fogh Rasmussen ønsker dog ikke at oplyse, om kommissionen også finder vej til det endelige regeringsgrundlag.

"Dét - og mange andre punkter - vil I kunne se, når vi går i luften med et regeringsgrundlaget," var hans eneste kommentar ifølge Jyllands-Posten.

Skattestop eller ej
Hvis der arbejdes videre med planerne om lavere skat bliver næste spørgsmål om skattestoppet er ved at være fortid i dansk politik. For de to partier uden for regeringen, der har peget på Anders Fogh Rasmussen som statsminister, er det stærkt tvivlsomt, om en reform kan gennemføres inden for skattestoppet. Det skriver Børsen.

"Skattestoppet har været udmærket i en periode, men hvis man virkelig skal flytte noget, så må man begynde at tænke over, om man kan lave - ikke fordi jeg vil bruge ordet - en version skattestop 2.0," siger manden, der tegner Ny Alliances på skatteområdet, Anders Samulsen til Børsen.

Også DF's Kristian Thulesen Dahl tvivler på skattestoppets fremtid, hvis der sker vidtgående ændringer af det nuværende system, "fordi det netop handler om at skabe tryghed for den enkelte families økonomi".

[email protected]

Kilde: