Skattefri mobil til hele familien

Slettet Bruger,

21/06/2007

Firmaer kan nu belønne deres ansatte med skattefri mobiltelefoner til familien. En helt ny afgørelse fra Skatterådet slår fast, at det er helt i orden at give flere mobiltelefoner til den enkelte medarbejder, også selvom de bliver brugt af familiemedlemmerne, skriver Erhvervsbladet.

Den enkelte medarbejder vil kun blive beskattet af ét telefonabonnement, dog højst 3.000 kroner om året. Og så er det vigtigt, at de står i ens eget eller chefens navn.

"Det er lige meget, om ægtefællen og børnene bruger de arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner. Den enkelte medarbejder kan eksempelvis få tre mobilabonnementer og dele telefonerne ud til familien skattefrit. Det afgørende er, at alle mobiltelefonerne står i arbejdsgiverens eller medarbejderens eget navn, og at medarbejderen er opført som bruger," siger senior manager i Deloittes skatteafdeling, Niels Sonne, til Erhvervsbladet.

Spar endnu flere penge ved træk i bruttoløn
Og så behøver arbejdsgiveren ikke at skulle hæfte for medarbejderens skyhøje telefonregning. Man kan nemlig lægge låg over, hvor stort et forbrug hver enkelt medarbejder kan få dækket.

"Med afgørelsen står det klart, at hele familien kan få fri telefon og samlet set kun blive beskattet af 3.000 kr. Hvis telefonen ovenikøbet bliver betalt via et træk i medarbejderens bruttoløn, får personen betalt to tredjedele af abonnementet af skattevæsenet," siger skattekonsulent hos BDO Scanrevison, Lars Jacobsen.

mkr

Kilde: