Skattechef indblandet i skattesnyd

96

Slettet Bruger,

27/01/2008

96.000 euro under bordet. Det er ifølge Berlingske Tidende, hvad inddrivelseschef i Skat, Claus Kaaber, har indvilliget i ved køb af en feriegrund i Spanien. I en emailkorrespondance skriver skattechefen til sælgeren, at han ikke er uenig i, "at der er en officiel og en uofficiel købesum" for grunden.

Den officielle købesum skulle ifølge emailen være de 44.000 euro, som skulle stå på det notarbekræftede skøde, mens den uofficielle købesum skulle være de 96.000 euro i kontanter, som skulle gives til sælgeren uden notarens vidende.

De danske skattemyndigheder opkræver også ejendomsskatter fra danskere med feriegrunde i udlandet, og denne fidus ville gøre topchefen i stand til at slippe med en lavere ejendomsskat.

Forhandlingsteknik
Skattechefen påpeger, at den endelige købsaftale lyder på ejendommens sande værdi, 140.000 euro, og at den tilsyneladende accept af sorte penge
blot var en forhandlingsstrategi.

"Det kan da godt lyde som om, at vi er enige. Det er rigtigt. Når man ser sin drømmegrund, er man interesseret i at fastholde et momentum i forhandlingerne. Vi fik at vide, at det var almindelig praksis. Måske har der fra vores side været en imødekommelse, hvor det kan se ud som om, at vi anerkender den praksis. Men da vi fik vores spanske advokat til at se på det, blev vi frarådet at gøre sådan," siger Claus Kaaber til Berlingske Tidende og understreger, at han ikke har gjort noget ulovligt.

Sendt til revision
Skat kører netop en kampagne, hvor man jagter danskere, der ikke betaler nok skat af deres udenlandske ferieboliger. Og selvom Claus Kaabers overordnede ikke kan tage stilling til de konkrete beskyldninger, vil han håndtere sagen med største alvor.

"Det er uacceptabelt, hvis ledere og medarbejdere medvirker til skattesnyd - også selv om det foregår i udlandet. Derfor har jeg nu bedt Intern Revision om at se på sagen, men jeg vil gerne understrege, at vi ikke kan tage stilling til den konkrete sag, før vi ved, hvad der er op og ned," siger skattedirektør Ole Kjær til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: