Skatteborgere beskylder regeringen for løftebrud

Slettet Bruger,

01/05/2007

Af Ole Birk Olesen

Regeringen har begået et klokkeklart løftebrud overfor sine borgerlige kernevælgere. Sådan lyder beskeden fra Skatteborgerforeningen, efter at det endnu engang er kommet frem, at regeringen har brugt mange flere penge på offentligt forbrug, end regeringspartierne lovede i valgkampen i 2005.

"Regeringspartierne var i valgkampen meget konkrete med hensyn til den økonomiske politik, og de gik til valg på en kontraktpolitik, hvor de lovede, at de ville gennemføre, hvad de lovede. Men når det gælder skatten har de ikke holdt løfterne," siger Jacob Bræstrup på vegne af Skatteborgerforeningen, hvor han er bestyrelsesmedlem.

Problemet er ifølge Skatteborgerforeningen, at regeringen i valgkampen sagde, at den kun ville øge det offentlige forbrug med 0,5 procent om året. Kom der så, med den begrænsede udgiftsvækst, et økonomisk råderum, så lovede regeringen, at der skulle gives skattelettelser.

Offentlige udgifter eksploderer
"Såfremt et sådant råderum opstår, vil vi fremsætte forslag om sænkning af skatten på arbejdsindkomst," som Venstre skrev i sin valgbrochure.

Men skattelettelserne er ikke kommet, og regeringen taler heller ikke om, at de skal komme, for råderummet har ifølge regeringen ikke vist sig endnu.

"De offentlige udgifter er jo eksploderet og har spiste af råderummet. Efter valget besluttede man pludselig af fordoble væksten i det offentlige forbrug, selvom man lovede noget andet," påpeger Jacob Bræstrup:

"Det er da et kæmpe løftebrud!"

I 2006 voksede det offentlige forbrug med 1,2 procent, altså mere end dobbelt så meget som vælgerne fik at vide i valgkampen.

Kilde: