Skat inddriver penge for annoncehaj-firma

Skat har overtaget inddrivelse af regninger på vegne af et selskab, der er en af landets velkendte "annonce hajer"

Slettet Bruger,

19/06/2009

Skat har overtaget inddrivelse af regninger på vegne af et selskab, der er en af landets velkendte "annonce hajer". Det skriver Erhvervsbladet. Firmaet VVAS Holding skylder penge til Skat, som nu forsøger at drive pengene ind hos firmaets kunder - også selv om der tilsyneladende er tale om fupfakturaer bag gældsposterne.

VVAS Holding er ifølge Erhvervsbladet firmaet bag annonceringsportalen Fagtelefonbogen.dk. Hos Håndværksrådet kender man VVAS som et selskab, der overdænger godtroende virksomheder med fakturaer for annoncer uden reel værdi.

"Selskabet er en særdeles aktiv annoncehaj, og man kunne godt forestille sig, at brevet fra Skat vil få virksomheder til at betale, som egentlig ikke havde tænkt sig at betale," siger seniorjurist Jeppe Rosenmejer, Håndværksrådet, til Erhvervsbladet.

Hos Skat undersøger man ikke, om der er tale om et reelt udestående eller en fupfaktura, når man foretager udlæg i en virksomhed.

"Vi går ikke ind og undersøger forholdene eller indholdet af virksomhedens tilgodehavender. Det har vi ikke nogen mulighed for. Vi forholder os kun til, at hvis en virksomhed skylder penge, så prøver vi at inddrive disse ved at få kunder til at betale deres gæld," siger Lisbeth Rasmussen, viceskattedirektør hos Skat.

[email protected]

Kilde: