Skat fortsætter håndhævelse af uforståelige regler

Hvornår må man helt præcist anvende en varebil på gule plader, og hvornår må man ikke? Det er ikke lige til at finde ud af, efter at regeringen har...

Slettet Bruger,

26/02/2008

Hvornår må man helt præcist anvende en varebil på gule plader, og hvornår må man ikke? Det er ikke lige til at finde ud af, efter at regeringen har gennemført nye regler på området, som selv skatteminister Kristian Jensen har indrømmet ikke er til at forstå. Alligevel fortsætter Skat sine kontrolaktioner mod varebilerne, og det undrer brancheorganisationen Dansk Byggeri.

"Vi er mildt sagt meget utilfredse med, at Skat fortsætter kontrolaktioner over for en lang række erhvervsvirksomheder, når skatteministeren har erkendt, at reglerne for registrering og anvendelse af varebiler på gule nummerplader er usammenhængende og uforståelige," siger erhvervspolitisk konsulent Kasper Hyllested fra Dansk Byggeri ifølge borsen.dk og fortsætter:

"Dette belaster de enkelte virksomheder og er ikke til at forstå, når Skat ikke er helt i overensstemmelse med de instruktioner, det har fået af Skatteministeriet."

Indtil nu har Skat kontrolleret 5898 biler med gule nummerplader, heraf er anvendelsen af de 3594 fundet i orden og ikke i strid med de gældende regler. De lokale skattecentre skal nu efterfølgende undersøge forholdene omkring 2304 bilers anvendelse.

[email protected]

Kilde: