Skat afgør borgerlige stemmer

Slettet Bruger,

13/11/2007

Når borgerlige vælgere i dag går til stemmeurnerne for at sætte deres kryds ved V, K eller Y, er det ofte med skatten i baghovedet. Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

For to tredjedele af Venstre og de Konservatives vælgere er skattepolitikken vigtig eller meget vigtig, når krydset skal sættes. En stor del af Ny Alliances vælgere går også op i skat, mens emnet spiller en mindre rolle for oppositionens vælgere.

Hverken SF eller Enhedslisten kan dog slå Dansk Folkepartis vælgere, når det gælder skatte-ligegyldighed. Kun en tredjedel af de vælgere, der sætter krydset ved regeringens støtteparti, finder skattepolitikken vigtig.

Må rykke sig
Robert Klemmensen, adjunkt ved Syddansk Universitet, er ikke overrasket over resultatet, som han mener kan bane vejen for en skattereform efter valget.

"Partiledelsen i Dansk Folkeparti er fuldstændig klar over, at der kun er indflydelse med rent VKO-flertal eller med en VK-regering med støtte fra Ny Alliance. Hvis det sidstnævnte sker, så rykker Dansk Folkepartis erfarne ledelse sig på skatten i det omfang, det er nødvendigt, selvom de vil tage sig godt betalt," siger Robert Klemmensen til Børsen.

[email protected]

Kilde: