Skarp advokatkritik af Skat

Landets revisorer har ydtrykt kritik af Skat for at træde borgernes retssikkerhed under fode, og nu bakker Advokatrådet op om kritikken, skriver jp

Slettet Bruger,

06/09/2009

Landets revisorer har ydtrykt kritik af Skat for at træde borgernes retssikkerhed under fode, og nu bakker Advokatrådet op om kritikken, skriver jp.dk. Skat har nemlig ikke tænkt sig at efterleve en række afgørelser fra Landsskatteretten ved lignende sager i fremtiden, selv om man har tabt sagerne og ikke har anket dem.

"Hvis Skat er utilfreds med en afgørelse, kan man bede Skatteministeriet om at indbringe afgørelsen for domstolene. Så bliver den prøvet der. Det er retssikkerhedsmæssigt betænkeligt, hvis Skat siger, at en kendelse er forkert, og derfor ikke vil følge den," siger Poul Boserup, medlem af Advokatrådets ekspertudvalg på skatteområdet, til jp.dk.

Advokatrådet mener, at sagen kunne være noget for Folketingets Ombudsmand at kigge på, men i Skat fastholder man, at man har ret til ikke at anke de tabte sager og alligevel ikke indrette den fremtidige skattepraksis efter dem.

Det sker med henvisning til en Højesteretskendelse fra 2006, der fastslog, at en kendelse fra Landsskatteretten ikke bandt skattemyndighederne. Dengang var det dog fordi sagen ved en fejl ikke blev bragt videre til domstolene, mens det i de aktuelle sager altså er et bevidst fravalg fra Skat's side.

[email protected]

Kilde: