Simon Kvamm om DR1: Kun for folk på 70 år

Slettet Bruger,

01/12/2007

DR har ifølge bt.dk brugt en halv million kroner på tre programmer med komikeren og Nephew-forsangeren Simon Kvamm. Derfor undrer det ham, at DR1 vælger at lægge programmerne på et tidspunkt, hvor de færreste licensbetalere får det at se.

Kvamm, der også er kendt fra DR2's "Drengene fra Angora", har lavet et nyt rejseprogram, "Antiglobetrotter". Men Kvamms særegne humor faldt åbenbart ikke i DR-ledelsens smag, og programmet blev programsat til lørdag kl. 13.45.

"Meldingen var, at programmerne ikke passer ind i DR1s profil. Måden det er fortalt på kan seerne ikke forstå. Det er jeg meget indigneret over. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor DR1 kan være så arrogant og undervurdere seerne på den måde, som de åbenbart tror hellere vil se en masse Danielle Steel-film," siger han til bt.dk.

"Hvad er det for en kanal, DR1 har udviklet sig til?"
Kvamm mener ikke, at hans kritik er udtryk for stjernenykker eller et ønske om at se sig selv i fjernsynet.

"Uden at lyde latterlig, er mit problem ikke at få publikum til at se de ting, jeg laver. Tværtimod er der nogle gange en fare for at blive overeksponeret. Men det her er mere et opråb i forhold til public service, og det seerne betaler for. Det føles fuldstændig latterligt at gemme sådan et program væk. Især når man ser på, hvad det er for en kanal, som DR1 har udviklet sig til. De sender snart kun tv, som folk på over 70 år gider se," siger han.

DR's håndteringen af "Antiglobetrotter" kan få konsekvenser for et fremtidigt samarbejde mellem Simon Kvamm og DR1. Hvis kanalen en anden gang henvender sig til ham med ønske om at lave et program, vil han "nøje overveje det," som han siger til bt.dk.

[email protected]

Kilde: