Sensation: Kommune fyrer for at få pengene til at passe

Måske er det første gang i danmarkshistorien, at en kommune må gennemføre en storstilet fyringsrunde for at få sit budget til at hænge sammen

Slettet Bruger,

23/09/2009

Måske er det første gang i danmarkshistorien, at en kommune må gennemføre en storstilet fyringsrunde for at få sit budget til at hænge sammen. I hvert fald er det, hvad der skal ske i Kolding i de kommende måneder. Cirka 400 af kommunens 8.000 stillinger bliver skåret væk som et resultat af et stort hul i kommunens økonomi, skriver Ritzaus Bureau.

Socialdemokraterne, Venstre og de Konservative har fundet besparelser på kommunens drift for 153 millioner kroner. Fremover vil der bl.a. være 80-90 færre lærere på skolerne, 80 færre ansatte i ældreplejen og 50 færre pædagiger og pædagogmedhjælpere.

"Det er rigtig mange, men jeg håber, at man i forvaltningerne nu vil gå i gang med den øvelse, der hedder at finde så mange stillinger som muligt ved naturlig afgang," siger borgmester Per Bødker Andersen far Socialdemokraterne til Ritzau.

Årsagen til hullet i kommunens pengekasse er, at de lokale politikere i en årrække har skubbet en gæld foran sig og bl.a. har klaret sig ved at sælge ud af de kommunale ejendomme.

[email protected]

Kilde: