Seneste Gallup: Alt ved det gamle

Slettet Bruger,

13/11/2007

Når støvet har lagt sig og valgflæsket er kølet af, kan vælgerne muligvis se på et politisk landskab, der ikke er meget anderledes, end da valget for tre uger siden blev udskrevet. Det viser en meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

VKO-blokken står til 93 mandater, hvilket giver regeringen solid støtte til at fortsætte status quo. Både Venstre og de Konservative går dog hver et mandat tilbage, mens Dansk Folkeparti går et mandat frem og beholder pladsen som det tredjestørste parti.

"Det her er et spørgsmål om lederskab, og når folk gør regnebrættet op, så har de mest tillid til den nuværende regering med statsminister Anders Fogh Rasmussen," siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, til Berlingske Tidende.

I vandskorpen
Ny Alliance, der en overgang så ud til at blive tungen på vægtskålen, kæmper nu med blot at komme over spærregrænsen. Med 2,5 pct. af stemmerne står partiet til lige akkurat at komme i Folketinget med 4 mandater. Gitte Seeberg (NA) giver Asger Aamunds kritik af partiet skylden, som hun mener har haft "en meget skadelig virkning".

"Asger Aamund har en høj troværdighed hos mange mennesker, og efter min mening har han udtalt sig om noget, som han slet ikke har forstand på. Så det ærgrer mig meget," siger Gitte Seeberg om erhvervsmanden, som få dage før valgkampen overvejede at trække sin støtte til Ny Alliance tilbage.

Når den sidste stemme er talt op, kan den yderste venstrefløj og de kristne tage hinanden i hånden og drikke gravøl sammen. Både Enhedslisten og Kristendemokraterne lader nemlig til at lande under spærregrænsen. Med 1,8 pct. af stemmerne kommer Asmaa og hendes partikammerater akkurat ikke ind i Folketinget, mens Kristendemokraterne med 0,9 pct. har lige så stor chance for at komme ind, som kamelen har for at komme gennem det bibelske nåleøje.

[email protected]

Kilde: