Sen opbremsning fra regeringen

Slettet Bruger,

13/12/2007

Efter en valgkamp præget af valgflæsk og dyre løfter har regeringen nu erkendt, at det er nødvendigt at trække i den økonomiske bremse. Tirsdag trak regeringen sit lovforslag om at hæve børnechecken med 400 mio. kr. tilbage, og centrale kilder bekræfter over for Berlingske Tidende, at også regeringens dyre kvalitetsreform måske bliver udskudt. Det skulle i hvert fald være ønsket fra de Konservative, mens Venstre efter sigende hellere vil nøjes med en senere indfasning af dele af reformen.

"Vi har entydigt fået det signal fra økonomerne, at vi bør sænke hastigheden lidt, og det er det, vi overvejer," siger Venstres finanspolitiske ordfører, Peter Christensen, til Berlingske Tidende. Han bakkes op af sin konservative kollega, Lars Barfoed, der ikke mener, at det er "tilstrækkeligt, at man udskyder en forhøjelse af børnefamilieydelsen."

"Bedre sent end aldrig"
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker ikke at bekræfte oplysningerne, men siger:

"Jamen, vi holder det, vi lover. Men til det hører også, at vi er økonomisk ansvarlige."

De økonomiske vismænd har råbt vagt i gevær i et år, og overvismand Peter Birch Sørensen så gerne, at opbremsningen var kommet noget tidligere.

"Bedre sent end aldrig, men det havde været ønskeligt, om det var kommet noget før," siger han til Berlingske Tidende og pointerer, at vismændende anbefaler regeringen at dæmpe det offentlige forbrug med mellem 12 og 17 mia. kr.

[email protected]

Kilde: