Selvstændig skal betale en halv mio. kr. i skat af gevinst på 0 kr.

Laurids Iversen er til daglig medindehaver af en EDC-ejendomsmæglerforretning i Skanderborg

Slettet Bruger,

30/08/2009

Laurids Iversen er til daglig medindehaver af en EDC-ejendomsmæglerforretning i Skanderborg. Fra 2002 til 2005 investerede han fire mio. kr. i aktier til en gennemsnitskurs på 250. Siden hen er kursen faldet til 127 og han har derfor tabt næsten to mio. kr. Alligevel kan se frem betale skat af aktierne, hvis de begynder at stige igen. Det skriver Jyllands-Posten.

Den nye lovgivning på området indfører nemlig en såkaldt lagerbeskatning. Det betyder, at hvis Laurids Iversens aktier stiger i kurs, skal han betale skat af dem. Hvis de eksempelvis når helt tilbage i kurs 250, som han oprindeligt gav for dem, vil han have betalt hele 492.500 kr. i skat. Den samlede gevinst er til den tid 0 kr.

"Jeg har svært ved at se, at vi lever i et retssamfund, når politikere laver sådan en lov. Det gør mig rasende," siger Laurids Iversen til Jyllands-Posten, og fortsætter:

"I sig selv har det været en rutchetur ned i det allerdybeste hul, at mine investeringer er faldet voldsomt i kurs. Oven i bliver man så ramt af, at politikerne indfører en beskatning, selv om man ikke har haft en indtjening. Det er end ikke en bananrepublik værdigt."

Laurids Iversen har stemt borgerligt hele sit liv, men han overvejer ifølge Jyllands-Posten helt at lade være med at stemme til næste valg, hvis de nye regler ikke ændres straks.

[email protected]

Kilde: