Selskab der fløj udviste irakere udsat for chikane og trusler

Danish Air Transport havde i september opgaven med at flyve 22 afviste irakiske asylansøgere fra Odense til Irak

Slettet Bruger,

01/11/2009

Danish Air Transport havde i september opgaven med at flyve 22 afviste irakiske asylansøgere fra Odense til Irak. Den megen omtale af begivenhederne i Brorson Kirke satte så meget fokus på flyvningen, at det lille selskab blev voldsomt eksponeret, hvilket efterfølgende har medført chikane og telefontrusler, skriver berlingske.dk.

Derfor ønsker Danish Air Transport ikke at påtage sig en lignende opgave næste gang.

"Vi mener, at et job som dette her bør fordeles på alle selskaber herhjemme. Så når de andre har fløjet en tur som denne, så er vi klar igen. Hvis det udelukkende er os, der flyver, og når vi ser på reaktionen efter flyvningen i september, så er der måske nogle af de rabiate, der vil gøre noget ved det, de siger," siger direktør Jesper Rungholm til berlingske.dk.

Ingen andre selskaber, avisen har været i kontakt, melder sig klar til at påtage sig opgaven. Hos firmaet Jettime siger man, at det er besværligt at planlægge en rejse til Bagdad, og at forsikringsbranchen vurderer risikoen ved slags flyvninger højt. Og så lægger man ikke skjul på, at selve opgavens karakter spiller en rolle.

"Vi ved jo godt, at den type opgave er noget, som ikke ret mange bryder sig om, med risiko for ubehagelige episoder," siger kommerciel direktør for Jettime John Uggerhøj til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: