Seksdobling af pigevold

Slettet Bruger,

16/07/2007

Det bliver mere og mere almindelig, at helt unge piger står bag vold og trusler. På femten år er antallet af voldsdømte piger mellem 15 og 19 år steget fra 55 i 1990 til 313 i 2005. Det skriver Politiken i dag.

"Der har jo altid været piger med problemer, men det, der adskiller pigerne i dag fra tidligere, er, at de bruger vold. Tidligere har pigerne jo skåret i sig selv eller truet med at tage deres liv med hovedpinepiller, de har været depressive og indadvendte," udtaler Astrid Heindorff, SSP-konsulent i Ballerup Kommune.

Den kedelige udvikling kan også ses på tal fra landets sikrede ungdomsinstitutioner, som i 2001 udskrev otte piger. Sidste år var antallet 61.

Herdis Bergmann er socialrådgiver i Helsingør Kommune og forklarer blandt andet udviklingen med at pigerne efteraber drenges voldelige adfærd.

"Pigerne er blevet langt mere udadreagerende. Der er sket en ændring af kønsrollerne. Hvor de unge piger tidligere hang ud med de kriminelle drenge, men ikke selv begik kriminalitet, er de i dag selv i højere grad blevet kriminelle," siger Herdis Bergmann.

De to forklarer samstemmende, at volden ofte forekommer indbyrdes i pigegrupper.

"De spytter efter hinanden og slår hinanden. Vi har også haft tilfælde, hvor en gruppe piger har ringet på hos en anden piger og overfaldet hende derhjemme. Og de chikanerer og truer hinanden gennem sms´er og på Arto.dk. Det er ofte magtspil og sladder, der ligger bag," forklarer Herdis Bergmann.

[email protected]

Kilde: