Schweiz giver de amerikanske skattemyndigheder kamp til stregen

Den schweiziske regering har onsdag meddelt i en skrivelse, at den vil beslaglægge informationer fra den schweiziske storbank UBS, for at undgå a...

Slettet Bruger,

08/07/2009

Den schweiziske regering har onsdag meddelt i en skrivelse, at den vil beslaglægge informationer fra den schweiziske storbank UBS, for at undgå at det amerikanske myndigheder får presset storbanken til at udlevere identiteterne på over 52.000 amerikanske statsborgere, som har placeret sine penge i Schweiz. Det skriver Bloomberg News.

Udleveringen af identiteterne strider nemlig imod den schweiziske lovgivning, og derfor går regeringen nu ud og på forhånd gør det klart, at den ikke vil lade de amerikanske myndigheder presse UBS til at begå ulovligheder i Schweiz.

"Det er ønskværdigt, hvis det viser sig at være unødvendigt for det Schweiziske regering at foretage ekstraordinære handlinger, som det at udstede en ordre til at beslaglægge den pågældende information er, men ordren må forventes, såfremt IRS (det amerikanske skattevæsen, red.) fortsætter med at presse UBS til at overtræde den schweiziske lov," står der i skrivelsen.

UBS accepterede den 18. februar i år at betale en bøde på 780 mio. dollar, idet banken erkendte sig skyldig i at have hjulpet amerikanske skatteborgere med at gemme deres penge i Schweiz. Samtidig gav UBS det amerikanske skattevæsen, IRS, navnene på 250 bankkunder.

JDL

Kilde: