Sarkozy kalder til krisemøde

Slettet Bruger,

28/11/2007

Da en fransk politibil i søndags kørte ind i en motorcykel kostede det to unge mennesker livet, og satte samtidig gang i uroligheder, der i skræmmende grad minder om situationen fra 2005. Dengang bredte et oprør i en parisisk forstad sig til storbyer over hele landet. Fransk politi melder, at det var endnu værre natten til tirsdag, skriver Ritzau. Her blev 80 politifolk såret, en af dem skudt med en jagtriffel, i alt er over 120 politibetjente blevet sårede under urolighederne.

Præsident Sarkozy, der for to år siden som indenrigsminister stod i spidsen for en hård kurs mod optøjerne, er netop hjemvendt fra Kina. Hans første handling var at besøge en såret betjent på hospitalet.

"At åbne ild mod politiet er fuldskommen uacceptabelt. Det er forbrydelse, der har et navn, det hedder mordforsøg," sagde Sarkozy ifølge BBC News efter sit besøg.

Senere i dag skal den hjemvendte præsident mødes med sin premierminister og indensminister for at drøfte, hvorman man forhindrer volden i at udvikle sig. Natten til i dag nåede urolighederne andre franske byer, mens udviklingen i Paris til gengæld tilsyneladende afdramtiseredes.

"Situationen er meget roligere end de to foregående nætter, men vi kan alle føle, at den fortsat er skrøbelig," udtalte premierminister Francois Fillon.

Han var tirsdag på besøg i Villiers-le-Bel, hovr de to teenagere mistede livet. Her fastslog han, at deltagerne i optøjerne er kriminelle, og at "intet kan retfærdiggøre deres handlinger".

[email protected]

Kilde: