Sarkozy advarer mod amerikansk missilskjold

Da der i april måned var NATO-topmøde i Bukarest fik USA's præsident Bush fuld støtte til sine planer om opstilling af et missilskjold i Østeurop...

Slettet Bruger,

15/11/2008

Da der i april måned var NATO-topmøde i Bukarest fik USA's præsident Bush fuld støtte til sine planer om opstilling af et missilskjold i Østeuropa. Et skjold, der med tiden skulle udbygges til at gælde alle partnere i alliancen. Men nu skifter Frankrig, der sammen med Tyskland hele tiden har haft en vis skepsis i forhold til projektet, kurs og opfordrer USA's kommende præsident BArack Obama til at gøre det samme. Det skriver jp.dk.

"Opstilling af et missilforsvarssystem vil intet gøre for sikkerheden i Europa. Det vil tværtimod komplicere tingene," sagde Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy ifølge jp.dk efter et EU-topmøde i går.

Meldingen kommer efter, Sarkozy i sidste uge indtrængende opfordrede Rusland til ikke at opstille missiler i Kalinigrad som svar på missilskjoldet. Ved samme lejlighed inviterede Sarkozy Rusland til forhandlinger næste år, hvor man "kan skabe grundlaget for det, som kan blive fremtidens europæiske sikkerhed".

Barack Obama har flere gange i den amerikanske præsidentvalgkamp sået tvivl om økonomien og effektiviteten af et missilskjold i Europa.

[email protected]

Kilde: