Samuelsen håner Krause: Han hjælper bare sin veninde

Af Ole Birk OlesenLiberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, håner nu på sin blog på politiken

Slettet Bruger,

03/10/2008

Af Ole Birk Olesen

Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, håner nu på sin blog på politiken.dk den politiske kommentator Niels Krause-Kjær. Når Krause blander sig i debatten om den amerikanske finanskrise med det synspunkt, at krisen skyldes markedskræfternes uhæmmede spil, så handler det om, at den påstået uafhængige kommentator fortsat er loyal over sine gamle kampfæller fra Det Konservative Folkeparti, hvor Niels Krause Kjær både har været medlem og ansat, lyder det fra Samuelsen.

"Niels Krause Kjær fortjener ros, fordi han er så loyal over for sine konservative kammerater. Hans gamle veninde Connie Hedegaard har dummet sig ved at sammenligne den nuværende finanskrise med Sovjetunionens sammenbrud. Men Niels Krause træder straks til som en galant ridder via Berlingske Tidende og beskytter hende mod kritikerne. Flot og mandigt, Niels, når nu Connie trådte så eklatant ved siden af," skriver Anders Samuelsen.

Og så skoser han ellers Niels Krause-Kjær for ikke at kunne gennemskue årsagerne til finanskrisen, som ifølge ham er alt andet end et udtryk for kapitalismens krise.

"Niels Krause Kjær fortjener til gengæld ris, fordi han ikke gider sætte sig ind i indholdet. Det er ellers ikke så svært at finde årsagerne til finanskrisen, hvis man gider lede. Jovist er der grådige bankdirektører med i spillet. Hvornår har der ikke været dét? Nej, det er to hovedårsager, som Krause uelegant undgår at omtale fordi de ikke passer ind i hans verdensbillede," skriver Samuelsen og opremser:

"For det første den rolle regeringen og centralbanen i USA har spillet, og som har forpestet markedet: I kølvandet på terrorangrebene den 11. september har USA's centralbank været besat af tanken om at holde renten lav. Dermed har man nærmest været idiot, hvis man ikke lånte penge. For det andet har politikerne i Washington givet betydelig statsstøtte til boliglån. Politikerne har oppustet det amerikanske boligmarked, som nu er faldet sammen. Advarslerne kom allerede tilbage i 2003."

Og så fyrer han ellers kanonen af mod Niels Krause-Kjærs påståede neutralitet som politisk iagttager.

"Synd, at Krause vægter loyalitet overfor de gamle venner i Det Konservative Folkeparti højere end loyaliteten overfor læserne og derfor ikke leverer en objektiv og oplysende analyse. Krause burde have skrevet en blog om, hvorfor Connie Hedegaard monstro skyder på finansmarkederne, når nu hendes egen tidligere partiformand, Bendt Bendtsen, har haft ansvaret for reguleringen af dem i den periode, hvor Roskilde Bank, ebh bank osv løb ind i problemer. Men det ville jo gøre ondt på de Konservative - og det er vist ikke lige Krauses boldgade!"

[email protected]

Kilde: