Samuelsen: Skattestigning i Fredensborg med LA-støtte vil ikke gentage sig

Af Ole Birk OlesenGjort er gjort, men det vil ikke ske igen i fremtiden

Slettet Bruger,

22/10/2008

Af Ole Birk Olesen

Gjort er gjort, men det vil ikke ske igen i fremtiden. Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, om den skattestigning på grundskylden, som hans partifælle, Karin Falkencrone, har gennemtrumfet i Fredensborg sammen med venstrefløjen i kommunens byråd.

"Vi har fået en aftale med Karin Falkencrone om, at det var en engangsfornøjelse at bebyrde borgerne i Fredensborg med højere skatter. Det er jo ikke det, liberale vælgere forventer, når de giver mandat til en liberal kandidat," siger Anders Samuelsen til 180Grader, men han fortsætter dog:

"Jeg er enig med Karin Falkencrone i, at regeringen i mange tilfælde ikke giver kommunerne ret mange andre muligheder end at hæve skatterne, når man både forlanger højere service, skaber flere regler, mere bureaukrati og fastholder en dybt uhensigtsmæssig udligning mellem kommunerne."

En forudsætning for lavere skatter i kommunerne er ifølge Anders Samuelsen, at de ikke pålægges nye byrder af regeringen og Folketinget. Ifølge Karin Falkencrone er det netop sket i Fredensborg Kommune i forbindelse med regeringens kommunal- og udligningsreform.

"Liberal Alliance ønsker faldende skatter - også i kommunerne, men det skal ske på baggrund af fornuftige besparelser, effektiviseringer og administrative forenklinger, hvor man fra statens side respekterer det kommunale selvstyre. Der er utrolig meget tomgang i systemet i dag," siger Anders Samuelsen.

Venstre og de Konservative i Fredensborg mente imidlertid godt, at man kunne få kommunens økonomi til at hænge sammen uden at hæve skatten, da budgettet blev vedtaget i forrige uge. De manglede blot Liberal Alliances mandat for at have flertal for deres budgetforslag.

[email protected]

Kilde: