Samuelsen: SF skal ikke sætte overliggeren for en skattereform

Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, er ikke begejstret for SF's udspil til en skattereform, og han advarer regeringen mod at fa...

Slettet Bruger,

19/11/2008

Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, er ikke begejstret for SF's udspil til en skattereform, og han advarer regeringen mod at falde på halen for forslaget.

"Det vil være en ulykke for Danmark, hvis venstrefløjen får lov til at sætte overliggeren for en skattereform," siger Anders Samuelsen.

SF foreslår bl.a., at grænsen for betaling af topskat skal hæves med 50.000 kr., men det er alt for uambitiøst, mener Liberal Alliance, for det vil betyde, at næsten hver tredje fuldtidsansatte dansker fortsat skal betale topskat.

"Der er intet økonomisk argument for at fastholde en beskatning på 63 procent af lønindkomst. Det er dér problemet ligger for lav vækst og mangel på arbejdskraft, og det kan kun løses ved at fjerne både top- og mellemskat," siger Anders Samuelsen.

Han vil nu bede skatteministeren om at gennemregne SF's forslag og sammenligne effekterne med en total afskaffelse af top- og mellemskat.

"Så kan alle med interesse for sagen sort på hvidt få dokumenteret, at der intet fornuftigt alternativ er til en total afvikling af top- og mellemskat," siger Anders Samuelsen.

[email protected]

Kilde: