Søvndal vil have ministerbiler

Slettet Bruger,

04/11/2007

SF´s store fremgang i meningsmålingerne har for alvor givet Villy Søvndal blod på tanden. Kan målingerne veksles til mandater ved folketingsvalget 13. november kan Helle Thorning Schmidt godt skrive Villy på ministerlisten. Ellers går det ud over hende selv, advarer han. Det skriver Nyhedsavisen.

"I så fald bevæger Socialdemokraterne sig ud, hvor der ingen sikkerhed er. Hvis vi ender i en situation, hvor SF ikke er en del af en regering, er vi frit stillet til at føre SF-politik uden hensyn til Socialdemokraterne," siger Villy Søvndal til Nyhedsavisen.

Kompromisser på udlændingepolitikken, skoleområdet og skattespørgsmål kan være realistiske med SF i en regering. Det vil de vurdere ud fra en helhedsbetragtning, siger Søvndal. Får SF´erne ingen ministertaburetter vil deres modstand mod f. eks. 24-års reglen leve uforstærket videre.

"Men egentlig orker jeg ikke at diskutere, hvad vi gør, hvis SF ikke kommer i regering. Hvis SF får det kanonvalg, vi står til, så skal vi med i regering," siger Søvndal.

Optimismen og gejsten hos valgets største forventede mandatvinder kan nærmest høres i artiklen. Særligt da en gruppe teenagepiger angiveligt begejstret hilser på Villy på Christiansborg.

"Vi er blevet kult," lyder det fra den måske kommende minister.

SF står til at blive landets tredjestørste parti med 22 mandater.

[email protected]


Kilde: