Søvndal om iransk krav: De må have spist søm

"De må have spist søm

Slettet Bruger,

16/02/2008

"De må have spist søm." Så kontant er udmeldingen fra SF's formand, Villy Søvndal, efter det iranske parlament har krævet dansk fordømmelse af Muhammed-tegningerne. Det skriver jp.dk.

Hvis ikke tegningerne fordømmes, vil det iranske parlament ikke byde Udenrigspolitisk Nævn velkommen på en planlagt rejse i den kommende uge. Villy Søvndal holder stadig vinterferie, men afviser på det bestemteste de iranske krav.

"Jamen, så bliver der jo ingen rejse. Det iranske styre skal ikke bestemme, hvad jeg skal mene, og jeg vil under ingen omstændigheder kritisere genoptrykningen af Muhammedtegningerne. Hvis der er hold i sagen om konkrete mordplaner mod en af tegnerne, så er det meget, meget alvorligt. Jeg kan simpelthen ikke tage alvorligt, at det iranske parlament gør nogle satiriske tegninger til et storpolitisk slagsmål," siger Villy Søvndal ifølge jp.dk.

"Ikke noget at rafle om"
"Det er det iranske islamistiske regime, som skal fordømmes for deres grove krænkelse af menneskerettigheder. På turen skulle den danske delegation også have mødt andre grupper end folk fra parlamentet, og det er ærgerligt at vi ikke kommer til dét. Men på de betingelser er der ikke noget af rafle om."

Kravet fra det iranske parlement har fået Venstre til at melde afbud til den pågældende tur.

"Vi skal ikke undskylde noget som helst. De bladtegnere, som der konkret er tale om, har brugt deres grundlovssikrede ytringsfrihed. Sådan er det i Danmark, og sådan skal det blive ved med at være. Så der er ingen Venstre-politikere, der deltager i den tur," siger partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: