Søvndal lokker med ja til euroen for deltagelse i bankpakke

SF's formand, Villy Søvndal, antyder nu, at han og SF vil bakke op om et ja til euroen, hvis SF kan få lov til at deltage i uddelingen af støtte ti...

Slettet Bruger,

08/01/2009

SF's formand, Villy Søvndal, antyder nu, at han og SF vil bakke op om et ja til euroen, hvis SF kan få lov til at deltage i uddelingen af støtte til bankerne via regeringens nye bankpakke. I hvert fald truer han med, at hvis SF holdes udenfor, så vil det blive til et nej, skriver Politiken.

"Forudsætningen for, at der bliver flere forhandlinger om euroen, er, at vi kommer med i forhandlingerne om en bankaftale," siger Villy Søvndal til avisen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen sagde i oktober, at en ny afstemning om euroforbeholdet er afhængigt af, at SF vil hjælpe til med at anbefale et ja. Og det vil Villy Søvndal nu udnytte.

"Hvis vi kun er sådan et parti, som kan anvendes i ganske bestemte sammenhænge - og ikke når det gælder de centrale økonomiske udfordringer - så vil vi ikke hjælpe statsministeren med noget som helst," siger han.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har hidtil afvist at indkalde SF til de forhandlingerne om en ny bankpakke. SF har ikke vist ansvarlighed nok i den økonomiske politik til at få den indflydelse, har hun sagt. Men nu lyder der nye toner fra Espersens partifælle, de Konservatives politiske ordfører Henriette Kjær.

"Jeg synes faktisk, der er ræson i, at SF bliver inviteret med i forhandlingerne om bankpakken, for de har vist sig mere ansvarlige. Men jeg vil gerne slå fast, at det er ikke på baggrund af den afpresning, som Søvndal nu forsøger at lave - faktisk forstår jeg slet ikke den tone," siger hun til Politiken.

[email protected]

Kilde: