Søvndal hugger stemmer fra Fogh

Det går godt for Villy Søvndal og SF fortiden, og det ser ikke ud til at Søvndals løgnehistorier bremser den enorme fremgang i meningmålingerne, so...

Slettet Bruger,

16/03/2008

Det går godt for Villy Søvndal og SF fortiden, og det ser ikke ud til at Søvndals løgnehistorier bremser den enorme fremgang i meningmålingerne, som SF har haft de seneste måneder.

Regeringen og Dansk Folkeparti har et flertal på 88 mandater mod 87 mandater til Socialdemokratiet, SF og de radikale, der samlet går fem mandater frem siden februar. Det viser en meningsmåling foretaget af Rambøll Management for Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor de fire nordatlantiske mandater ikke er medregnet. Ny Alliance og Enhedslisten står til at ryge ud af Folketinget.

S fortsætter nedturen
Socialdemokraterne får i målingen 22,1 % af stemmerne, svarende til en mandattilbagegang på 5 siden valget i november, der var det dårligste i partiet historie.

"Det havde været slemt, hvis vi kunne se, at de socialdemokratiske vælgere gik til V og DF som tilbage i 1990'erne. Så havde jeg talt om krise, men vi er nabo til SF, der går kraftigt frem i øjeblikket, og det er ikke et problem," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) der afviser, at partiet befinder sig i en vælgerkrise.

Stjæler fra V
Med 21 % af stemmerne stormer SF frem, mens de radikale står fast på deres valgresultat med 5 % af stemmerne. I den borgerlige lejr holder DF og K skansen, mens Venstre taber et mandat.

"Vi har stadig flertal, og det store skred sker lige nu internt i oppositionen, hvor SF æder sig ind på S. Men SF's fremgang komme aldrig til at presse hverken Venstre eller VKO-flertallet," siger politisk ordfører Inger Støjberg (V).

En Rambøll-måling viser, at SF hovedsagligt kan trække vælgere fra S, R og Enhedslisten, når vælgerne bliver spurgt om, hvilket andet parti de vil overveje at stemme på. Overordnet foretrækker de borgerlige vælgere et andet parti indenfor blokken, mens oppositionens vælgere overvejer et andet parti inden for den røde blok. Kun en marginal gruppe på omkring 7 % af DF's og Venstres vælgere overvejer SF og S som alternativt partivalg.

[email protected]

Kilde: