Søvndal fortryder sit sene kursskifte i udlændingepolitikken

SF's formand bakkede ikke op om sin forgænger, Holger K

Slettet Bruger,

02/04/2008

SF's formand bakkede ikke op om sin forgænger, Holger K. Nielsen, da denne i 2001 forsøgte at ændre på SF's image i udlændingepolitikken, og det fortryder Søvndal i dag. Det fremgår ifølge politiken.dk af en ny portrætbog om Villy Søvndal. Bogen udkommer på Forlaget Sogn, der er ejet af SF's gruppeformand, Ole Sohn, og har titlen "Villys verden".

I bogen beskrives det, hvordan Holger K. Nielsen på partiets landsmøde i 2001 forsøgte at lægge en ny kurs for SF's udlændingepolitik, men at han blev modarbejdet af bl.a. Søvndal.

"Der var jeg ikke tydelig nok. Vi havde i for lang tid det synspunkt, at ethvert muslimsk synspunkt er et undertrykt synspunkt, og derfor skal vi forsvare det. For at sige det ret firkantet. Der tog Holger fat på en nødvendig debat. At vi må skelne mellem progressive og reaktionære ideer og synspunkter. Det skulle vi have sagt noget før. Det ærgrer mig i dag," siger Villy Søvndal ifølge politiken.dk i bogen og tilføjer:

"Jeg tror, at man skal have forståelse for, at politiske processer - også for politikere - er noget, der udvikler sig undervejs. Jeg har ikke deltaget ret mange gange i debatter om integration og udlændinge. Det er ikke for mig på det her tidspunkt et centralt tema."

"Dér tror jeg ofte, at det vil være sådan, at politikere som alle andre udvikler sig undervejs, forhåbentlig. Og udvikler sig lige præcis, når man står i brændpunktet. Det stod jeg bare ikke i, og set i bagklogskabens lys synes jeg, at Holger skulle have haft langt større støtte, aktiv støtte. Det var ikke velforberedt nok, og jeg var ikke selv spids nok på det," siger Søvndal.

[email protected]

Kilde: