Søvndal: SF er stadig imod den stramme udlændingepolitik

SF-formand Villy Søvndals hårde ord mod islamisterne i Hizb ut-Tahrir og hans udtalelse om, at kultur hos indvandrere spiller en rolle i integratio...

Slettet Bruger,

12/03/2008

SF-formand Villy Søvndals hårde ord mod islamisterne i Hizb ut-Tahrir og hans udtalelse om, at kultur hos indvandrere spiller en rolle i integrationspolitikken, ændrer ikke på, at SF er imod de stramninger af udlændingepolitikken, som regeringen har foretaget siden 2001. Det siger Villy Søvndal i dag til Berlingske Tidende.

"De regler er vi fortsat imod, ligesom vi er imod at indvandrere bliver sat på den lave starthjælp, ligesom vi er imod, at folk placeres i asylcentre i årevis, og ligesom vi mener, at det er regeringens ansvar, at integrationspolitikken i den grad er mislykkedes i de seneste år," siger Villy Søvndal.

Omvendt mener han ikke, at uenighed om familiesammenføringsreglerne nødvendigvis forhindrer et integrationskompromis mellem regeringen og SF. Det har statsminister Anders Fogh Rasmussen dog svært ved at se muligheden for.

"Jeg er særdeles tilfreds med, at SF nu er landet på den rigtige side i værdidebatten, men det afgørende er nu den praktiske politik, og ikke mindst hvordan SF stiller sig i forhold til 24-årsreglen og tilknytningskravet. For det afgørende element for at sikre en god integration i det danske samfund, det er, at vi holder tilstrømningen via familiesammenføring på det lave niveau, som regeringen har opnået," siger Anders Fogh Rasmussen ifølge Berlingske Tidende og tilføjer om forhandlingerne mellem SF og Socialdemokraterne om et fælles integrationsoplæg:

"Vi har endnu til gode at se, at det her skulle give anledning til noget epokegørende nyt i dansk udlændingepolitik. Jeg tror først og fremmest, at det i den her fase er en intern diskussion i oppositionen."

[email protected]

Kilde: