Søvndal: Fogh begik også fejl

Efter at SF-formand Villy Søvndal har erkendt, at han begik fejl under Muhammed-krisen, da han pludselig begyndte at lange ud efter tegningerne i s...

Slettet Bruger,

05/03/2008

Efter at SF-formand Villy Søvndal har erkendt, at han begik fejl under Muhammed-krisen, da han pludselig begyndte at lange ud efter tegningerne i stedet for efter de muslimer, der truede og tændte ild, opfordrer han nu statsminister Anders Fogh Rasmussen til at gøre det samme. Det er Foghs optræden på arabisk tv, da krisen var på sit højeste, som får Søvndal til i Berlingske Tidende at kræve bodsgang af statsministeren.

"Hvis man mener, jeg lavede en fejl i forbindelse med min optræden på arabisk tv under Muhammed-krisen, så lavede han præcis det samme. Det ville klæde ham at komme med den erkendelse," siger Søvndal til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Statsministeren syndede undervejs. På arabisk tv talte han om respekt for den religiøse følelse og sagde, at han ikke selv ville have tegnet de her tegninger. Han kravlede ned af ytringsfrihedens høje hest i noget tid. Det kunne enhver se."

Han understreger dog, at han ikke kritiserer Fogh for at have prøvet at glatte ud dengang, men at han må erkende at have indtaget forskellige holdninger undervejs.

Berlingske Tidende har ikke fået en kommentar fra statsministeren.

[email protected]

Kilde: