S vil have straminger i bandepakken

Regeringens bandeplan trænger til opstramning visse steder

Slettet Bruger,

10/03/2009

Regeringens bandeplan trænger til opstramning visse steder. Det mener Socialdemokraterne, der ifølge berlingske.dk nu fremlægger deres egen 28-punkts bandepakke. Et af forslagene går på, at de bandevagter, der visiterer folk på Nørrebro skal kunne varetægtsfængsles med samme og idømmes op til seks måneders fængsel. I regeringens forslag vil visitationspatruljerne først modtage en henstilling inden fængsel kan komme på tale.

"Det er meget ubehageligt, at folk mod deres vilje bliver befølt og klappet på lommerne, og den kriminelle gerning er større end bare de enkelte episoder, fordi det skaber frygt og utryghed i hele bydelen. Derfor er det en alvorlig forseelse," siger Socialdemokraternes retspolitiske ordfører, Karen Hækkerup, til berlingske.dk.

Venstres retspolitiske ordfører Kim Andersen ønsker ikke at stilling til forslaget, før politikerne har fået en vurdering fra juridiske eksperter. Det vil DF's Peter Skaarup derimod gerne.

"Det lyder meget fornuftigt at sende visitationspatruljerne direkte bag tremmer. Det vil vi gerne være med til. I det hele taget kipper vi i øjeblikket med flaget for alle de gode forslag, der kommer fra både regeringen, S og SF. Det er ren Dansk Folkeparti-politik. Nu må vi se, om de holder fast helt ned til de grønne knapper i folketingssalen," siger Skaarup til berlingske.dk.

Socialdemokraterne foreslår også et forbud mod at bære skudsikker vest.

[email protected]

Kilde: