S vil have fire gange så mange danske film

Slettet Bruger,

07/11/2007

Socialdemokraterne har store løfter med til landets skuespillere, filmfotografer, håbefulde runnere og andre medvirkende i produktionen af en spillefilm. Dem skal der nemlig laves fire gange så mange af som i dag, fremgår det af Socialdemokraternes kulturudspil. Det skriver Børsen. Men Socialdemokraterne har ikke taget branchen i ed, her mener man nemlig, at det er urealistisk at producere de ca. 100 årlige spillefilm, som udspillet lægger op til.

"Vi vil gerne dæmme op for flodbølgen af amerikanske film, men det her er der simpelthen ikke dækning for i markedet. I øjeblikket er der plads til lidt flere film end i filmaftalen - men det drejer sig måske om fem-ti stykker," siger Henrik Bo Nielsen, der er direktør for Det Danske Filminstitut til Børsen.

Han bakkes op af formanden for filmproducenterne, Oscar-vinderen Kim Magnusson, der gør opmærksom på, at store amerikanske studier kun laver mellem ti og femten film om året. Skal det Socialdemokratiske mål nåes, skal danske filmproducenter overgå det tal.

Alene den ekstra filmproduktion vil koste op imod en milliard. Resten af kulturpakken indeholder blandt andet en ny international kunsthal, flere landsdelsscener og gratis bogpakker til børn. Og den samlede pakke er ikke endeligt prissat.

"Det her er et udspil, der gerne vil overtrumfe den politik, vi har lavet på alle områder siden 2001. Det er ikke alene overbudspolitik, det er fatamorgana-politik, og det er at skyde folk blår i øjnene," siger Venstre kulturordfører Ellen Trane Nørby til Børsen.

[email protected]

Kilde: