Søren Pind: Nemt at få råd til skattelettelser

Slettet Bruger,

18/05/2007

Af Ole Birk Olesen

Så sent som for tre dage siden afkrævede statsminister Anders Fogh Rasmussen Ny Alliance et svar på, hvordan partiet vil få råd til sine skattelettelser. Men Fogh kan bare spørge i sin egen folketingsgruppe, for ifølge gruppemedlem Søren Pind er det slet ikke et problem at finde pengene.

"Finansieringen er i virkeligheden nem nok," skriver han på sin blog, pind.nu, og henviser til beregninger fra CEPOS og Danske Bank, som muliggør det.

Ifølge CEPOS skal man afskaffe efterlønnen, nedsætte dagpengeperioden til ét år og holde nulvækst i det offentlige forbrug. Danske Bank konstaterer, at halvdelen af finansieringen kan findes ved forventet efterbevilling, når danskerne begynder at arbejde mere, og at resten kan opnås ved at lade afgifter og boligskatter stige i takt med inflationen som før indførelsen af skattestoppet.

"Ingen har i øvrigt spurgt sig selv, hvordan det kan være, man har råd til at lade kommunerne bruge fem milliarder for meget, men ikke havde råd til i fjor at lette skatterne for fem milliarder," skriver Søren Pind med henvisning til en netop offentliggjort budgetoverskridelse i landets kommuner.

Søren Pind konstaterer, at en sænkning af marginalskatten i Danmark vil føre til forudsigelige beskyldninger om, at man kun er ude på at give de rigeste de største skattelettelser, men det bekymrer ham ikke.

"Mit håb er, at svaret lyder som Sarkozy svarede i Frankrig: Og hvad så? Og hvad så om dem, der yder mest også får mest. Og hvad så? Jeg husker stadig 80erne, hvor ingen liberal skammede sig over at fastslå, at det skulle kunne betale sig at arbejde," skriver han.

Det har endnu ikke været muligt at få skatteminister Kristian Jensens kommentar til sin partifælle Søren Pinds synspunkter.

Kilde: