Søren Krarup: Wilders har ret

Når statsminister Anders Fogh Rasmussen undsiger den islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders, så undsiger han også regeringens støtteparti...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Når statsminister Anders Fogh Rasmussen undsiger den islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders, så undsiger han også regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. For Wilders og DF arbejder grundlæggende på det samme, siger folketingsmedlem Søren Krarup.

"Han siger det med uindpakkede, barske ord, men sandheden bliver ikke mindre sand af, at den er uindpakket," siger Søren Krarup til Ritzaus Bureau.

Geert Wilders har bl.a. kaldt Koranen for en "fascistisk" bog, som bør forbydes, og den karakteristik, omend ikke tanken om forbud, er Søren Krarup grundlæggende enig i.

"Jeg synes, at hans karakteristik af islam er meget præcis og rigtig. Jeg er ikke enig med ham, når han siger, at han vil forbyde Koranen. Den slags, det giver jeg ikke noget for. Men at han opfordrer nutiden til at prøve at forstå, hvad der står i Koranen, og hvad islam altså egentlig lægger op til, det er helt afgørende nødvendigt, fordi vi lever i en total uvidenhed og overfladiskhed," siger Søren Krarup, som ikke har meget til overs for Foghs afstandtagen til Wilders:

"Jeg synes, han stikker hovedet i busken og ikke tør se sandheden i øjnene. Jeg synes i stedet for at falde over nogle måske klodsede formuleringer og et enkelt dårligt forslag, så skulle han turde fastholde den kulturkamp, vi står i over for et totalitært islam, som er en trussel mod hele Europa - for ikke at sige Vesten. Og jeg synes, han svigter ved at stikke hovedet i busken," mener Søren Krarup ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: