S om 16-årige: For unge til solarier - gamle nok til stemmeret

Danske 16-årige er måske ikke frittænkende individer, når det gælder solariebesøg, til gengæld kan man sagtens tiltro dem politisk indflydelse og s...

Slettet Bruger,

21/06/2008

Danske 16-årige er måske ikke frittænkende individer, når det gælder solariebesøg, til gengæld kan man sagtens tiltro dem politisk indflydelse og sætte valgalderen ned til 16 år. Det mener man tilsyneladende hos Socialdemokraterne, hvor man er klar til gå længere end i Norge, hvor man for nylig på forsøgsbasis vedtog at give 16-årige stemmeret ved kommunalvalgene i 2011.

"Vi synes at 16-årige de er fuldt ud modne til at tage politisk stilling. Hvorfor ikke overhale Norge og være de første i Danmark og allerede give de 16-årige muligheden for at stemme til kommunalvalget i 2009," spørger Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn, i P3 Nyhederne.

SF bakker op om forslaget, mens Venstre forholder sig mere afventende.

"Her og nu har vi ingen aktuelle planer om at ændre ved valgretsalderen. Når man er 16-17 år, så er man jo i en alder, hvor man er ved at finde ud af, hvordan verden hænger sammen. Men vi ser selvfølgelig på de erfaringer, der måtte tegne sig rundt omkring," siger Venstres kommunalordfører Erling Bonnesen til P3 Nyhederne.

[email protected]

Kilde: