S og SF giver penge for radikale EU-stemmer

Socialdemokraterne og SF har lovet at udbetale økonomisk kompensation til de Radikale for at overtage deres stemmer efter valget, hvis det viser si...

Slettet Bruger,

04/06/2009

Socialdemokraterne og SF har lovet at udbetale økonomisk kompensation til de Radikale for at overtage deres stemmer efter valget, hvis det viser sig, at det lille midterparti ikke selv får nok stemmer til at blive valgt ind. Det skriver Politiken i dag.

De tre oppositionspartier har indgået et såkaldt valgforbund, hvor overskydende stemmer deles og gives til det parti, som er tættest på at opnå et ekstra mandat.

"De Radikale er et proeuropæisk parti og vil gerne have midler til stadigvæk at kunne skabe debat i partiet, og det er vi klar til at finansiere," siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, til Politiken.

Også Liberal Alliances valgforbund med Venstre og de Konservative indebærer en gevinst for partiet i form af en studierejse. Partiformand Leif Mikkelsen siger, at "hovedformålet er at undgå stemmespild fra borgerlige vælgere".

"Men der står også åbent i aftalen, at vi skal have en studietur til Bruxelles, så vi kan fastholde kontakten med parlamentet, hvis vi ikke bliver valgt," siger han.

Ingen af partierne ønsker dog at offentliggøre de aftaler, de har indgået, så vælgerne kan tage stilling til, om de vil levere stemme til at gennemføre handlerne.

[email protected]

Kilde: